Diep geworteld in de geschiedenis van de Ettl-wijnmakerij is de overgang van een ‘gemengde onderneming’ naar een toegewijde biologische wijngaard. In eerste instantie teelden Johanna en Paul Ettl niet alleen druiven, maar ook groenten en granen op deze vruchtbare grond in Podersdorf, Burgenland.
In de jaren tachtig, onder leiding van Christa en Paul Ettl, verschoof de focus volledig naar wijnbouw, waarbij ze begonnen met de overgang naar biologische landbouwpraktijken. Deze toewijding aan biologische wijnbouw groeide in de loop der tijd.
Sinds 2006 is de nieuwe generatie, vertegenwoordigd door Michael en Christian Ettl, aan boord en zet de erfenis voort. Voor hen betekent biologisch leven niet alleen het behoud van de natuurlijke pracht van het land, maar ook het doorgeven van een gezondere wereld aan toekomstige generaties.
Bij Bio-Weingut Michael Ettl staat kwaliteit boven kwantiteit centraal. Dit weerspiegelt zich in hun benadering van biologische wijnbouw. Ze vermijden het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen, pesticiden en fungiciden. In plaats daarvan vertrouwen ze op natuurlijke methoden om de wijngaarden te beschermen en te bemesten, zoals compostproductie en groenbedekking met klaver, gras en kruiden om bodemerosie en wateroverlast tegen te gaan.
Deze groenbedekking biedt niet alleen bescherming maar dient ook als leefgebied voor verschillende insecten, waardoor de biodiversiteit wordt bevorderd. Onkruid wordt verwijderd met mechanische en handmatige methoden, zonder het gebruik van onkruidverdelgers zoals glyfosaat.
Bio-Weingut Michael Ettl brengt een eerbetoon aan de voortdurende evolutie van deze prachtige biologische wijngaard met een breed scala aan wijnen, waaronder de typisch Oostenrijkse Grüner Veltliner, Chardonnay, Weissburgunder, Cabernet Sauvignon, Merlot en Blaufränkisch.
Toont alle 7 resultaten