zuidwijnen
Home » Verdejo

Verdejo

Verdejo is een witte druivensoort die in Spanje wordt geteeld. In Spanje wordt de verdejodruif geteeld in de gebieden Valladolid (waaronder ook de Rueda valt), Segovia, Ávila, Cigales en Toro. Buiten dit gebied is de verdejo ook te vinden op de Canarische Eilanden, Portugal en Australië. De wijnen die uit de verdejodruif worden vervaardigd, hebben een waaier aan kleuren, variërend van groengeel tot geel. De aroma’s zijn intens van fruit, kruiden en bittere tonen van witte bloesem. Het alcoholpercentage is gemiddeld met een middelhoge tot hoge zuurgraad. De smaak is zacht en fris met aan het einde een karakteristieke bittere afdronk. Verdejo wordt voornamelijk gebruikt om jonge wijnen te maken. De kenmerken zijn daarnaast ook ideaal voor de veroudering in vaten voor het perfect combineren van hun aroma’s met geroosterde en vanille-achtige tonen. Ook ondersteunt de druif de mogelijkheid voor het maken van mousserende wijn.